Hvordan kan jeg slette en person fra Slektstre?

Hvis du opprettet opptegnelsen og ingen annen bidragsyter har endret den, kan du slette en død persons opptegnelse i Slektstre. Du kan også slette opptegnelsen til en levende person hvis du la den til i Slektstre.

Meldingen “Slett person utilgjengelig” vises hvis du ikke kan slette en person. Dette kan skje hvis en annen bidragsyter har lagt til noe i opptegnelsen (herunder kilder, minner, relasjoner osv.) Hvis endringer i opptegnelsen er gjort av andre personer, er du ikke lenger den eneste bidragsyteren og kan ikke slette opptegnelsen.

Før du begynner

Når du sletter en opptegnelse, skjer disse endringene:

• Slektstre fjerner enhver relasjon til andre personer.
  • Opptegnelsen kan ikke lenger endres.
  • Det er bare mulig å søke etter opptegnelsen med ID-nummer.

Denne prosessen kan føles litt skremmende, men du kan være trygg på at det er mulig å gjenopprette slettede opptegnelser eller relasjoner ved hjelp av funksjonen Siste endringer. For å finne ut hvordan, kan du se Beslektede artikler som er koblet til på slutten.
Hvis du ikke er i stand til å slette en opptegnelse, vennligst ikke fjern informasjon for å skjule den. Bare kontakt FamilySearch Brukerstøtte.

Hvis du finner en opptegnelse som noen har endret for å skjule opptegnelsen, vennligst bruk funksjonen Rapporter feilbruk på den aktuelle opptegnelsens personside. Et internt team vil gjennomgå situasjonen og iverksette nødvendige tiltak.

Trinn (nettsted)

1. Klikk på Slektstre i øverste meny og klikk deretter på Tre.
  2. Finn personen du ønsker å slette.
  3. Klikk på personens navn. Klikk igjen på personens navn i hurtigmenyen som vises. Du vil bli ført til personens side.
  4. Klikk på fanen Detaljer.
  5. Bla ned til delen Verktøy i høyre kolonne.
  6. Klikk på Slett person. Hvis det står Slett person utilgjengelig på koblingen, betyr det at flere bidragsytere har gjort endringer i opptegnelsen. Vurder disse alternativene:
    • Hvis personen aldri har eksistert, kan du kontakte FamilySearch brukerstøtte.
    • Slett relasjoner.
    • Flett duplikatopptegnelser.
    • Rediger uriktige data.
    • Legg til kildeinformasjon.
  7. Gjennomgå informasjonen i vinduet Slett person som vises.
  8. Forklar hvorfor du sletter personen.
  9. Merk av i rutene for å vise at du har gjennomgått relasjonene og tatt med en begrunnelse.
  10. Klikk på Slett.

Trinn (mobilapp)

1. Naviger til personsiden til personen du vil slette opptegnelsen til i mobilappen Slektstre.
  2. Trykk på de tre prikkene øverst i høyre hjørne.
    • Android: Trykk på Slett person.
    • Apple iOS: Trykk på Mer og deretter på Slett person.
    • Hvis du får meldingen Slett person utilgjengelig, kan du ikke slette personen. Hvis ikke fortsetter du med trinnene.
  3. Gjennomgå informasjonen i vinduet Slett person.
  4. Oppgi en begrunnelse til å slette personen.
  5. Trykk på Slett.

Trinn (Slektstre mini)

Slektstre mini gir ikke muligheten til å slette en persons opptegnelse.

Legg inn et spørsmål i FamilySearch-fellesskapet

Hvis du har flere spørsmål, kan du legge inn spørsmålet ditt i FamilySearch-fellesskapet.

1. Logg inn på FamilySearch-fellesskapet.
  2. Klikk på FamilySearch Hjelp.
  3. Klikk på et emne som passer til spørsmålet ditt.
  4. Klikk på Ny melding.
  5. Oppgi et sammendrag av spørsmålet ditt.
  6. Legg til detaljer i ruten nedenfor Spørsmål. Her oppgir du inn ID-nummeret fra Tre, personens fulle navn og din relasjon til personen. Ikke ta med privat informasjon, som brukernavn, hjelpernummer eller e-postadresse.
  7. For å knytte til mer informasjon, klikk på binders-ikonet.
  8. Klikk på Still spørsmål.

Beslektede artikler

Hvordan kan jeg gjenopprette en slettet opptegnelse for en person i Slektstre?
Hvordan beskytter Slektstre personvernet til levende personer?
Hvordan kan jeg flette mulige duplikater i Slektstre?
Hvordan fletter jeg duplikater av levende eller konfidensielle personer jeg har lagt til i Slektstre?